Акуанова ЕООД – изключителен представител на WELLIS SPA, Унгария

От създаването си през 2003 г. продуктите на WELLIS непрекъснато увеличават популярността си в цяла Европа, тъй като все повече хора се променят към по-здравословен начин на живот и изискват висококачествено лично уелнес оборудване в домовете и градините си.
Може да се изненадате, когато научите, че известната гама от вани и градински СПА WELLIS се произвежда в Унгария, Европа. От ранни начала като директен бизнес за внос / износ, WELLIS бързо осъзнава нарастващото потребителско търсене на висококачествени продукти, не винаги достъпни от настоящите доставчици.
Наскоро WELLIS предприе многомилионна инвестиция, за да завърши изграждането на високотехнологично производствено съоръжение в близост до Будапеща в Унгария. Със съдействието на своите европейски партньори WELLIS са проектирали и внедрили 7 000 кв. метра производствена единица, която включва няколко линии, включващи ABB роботи.

Това ново съоръжение дава на WELLIS свободата да проектира и разработва авангардни технологии и да произвежда екологично чисти и изключително висококачествени домашни уелнес продукти. Съоръжението отвори врати през 2010 г. и вече произвежда техните уникални масажни вани, както и чисто нова гама градински спа.

Всеки ден продължаваме да работим усилено, за да утвърдим WELLIS като водещ европейски производител. Докато продължаваме да се разрастваме, ние никога не изпускаме от поглед, че успехът ни е изграден върху добрата воля на нашите клиенти.
Ние сме в състояние да произвеждаме уникални джакузи, мини басейни и хидромасажни вани според местните условия. Кажете ни вашите изисквания и нашите експерти ще намерят най-доброто решение за вас!
Горди сме да представим WELLIS и Унгария на международен пазар. Искаме да благодарим на всички хора в международен план за избора на продукти на WELLIS и се надяваме, че скоро можем да бъдем част и от вашето ежедневие!

Зелената технология на 21ви век

Автоматизираното производство, включващо роботи ABB, повишава ефективността ни и ни позволява да планираме и автоматизираме всеки малък детайл от производствения процес. Това гарантира абсолютна последователност и качествен контрол на всеки завършен СПА център, както и намаляване на производствените ни разходи – спестяване, което предаваме на нашите клиенти.
Тази пионерска система преобрази начина, по който се правят СПА и утвърди WELLIS като изключителна регионална и международна производствена компания.
Ние разработихме това, което традиционно е индустрия, доминирана от ръчното производство, използвайки ръчни инструменти на друго ниво – произвеждайки продукти, изградени с допуски на производство по-малки от една десета от милиметъра. Автоматизацията доведе и до други иновации в дизайна.

Някои предимства на СПА продуктите, подсилени с полиуретан:

  • Високо ефективна звукоизолация, вероятно най-тихите масажни вани и СПА центрове – Вземете вана или спа център винаги, когато ви е угодно и няма да дразни съседите!
  • Високо ефективна топлоизолация – което означава по-дълго време да се отпуснете във ваната, без да се налага да я доливате с топла вода и намалени разходи за електроенергия за вашия градински СПА център.
  • Екологично чист продукт, лесно разграждащ се (за разлика от фибростъклото, той не отделя опасен стиролов газ). Следователно той не се класира като опасен и отговаря на всички приложими стандарти на ЕС.

Новият склад на Wellis в Унгария може да предостави място за над 4000 СПА

Инвестицията от 10 000 квадратни метра беше необходима поради постоянно нарастващия пазарен дял на унгарския производител, който се стреми към международни постижения. Wellis строи 10 000 кв. метра, едноетажен, висок склад в своите помещения в Дабас, Унгария. Инвестицията ще бъде реализирана на обекта, който вече разполага с 24 000 квадратни метра разработени съоръжения под формата на олекотен склад, проектиран от сертифициран от архитект Адам Амбрус. Сградата е с дължина 162,54 метра, като покривът и стените са изградени от трапецовидна ламарина.

В склада ще има и следните единици:

  • док за зареждане на 300 кв.м с две рампи
  • 1000 кв.м площ за доставка, осигуряваща пълно обслужване на купувачи и доставчици
  • съоръжение за опаковане, подпомагащо преопаковането и опаковането на продукти, както и продажбите в интернет магазина
  • офис и социални пространства

Складът – който се планира да бъде завършен тази пролет – ще приюти 4000 спа, за разлика от сегашното съхранение на готови стоки от 5000 кв.м, в което могат да се настанят 1200 спа. Освен това складът ще бъде идеално подходящ и за съхранение на санитарни материали.

Дизайнът на стелажите ще позволи съхраняването на вани на три различни нива до височина от седем метра, придвижването им със специални машини и адаптери. Ваните тежат средно 350 кг с размери 2 м х 2 м, затова е важно да се осигури тяхната мобилност. Перфектното движение ще бъде осигурено в склада чрез използване на мотокари и специализирани машини. Обслужването на летния пиков сезон изисква целогодишно производство и съхранение. Нарастващият дял на санитарния пазар и постепенно увеличаващите се продажби на мини басейни и джакузи на Wellis наложиха разширяване на складовия капацитет. Сегашният производствен капацитет от 10 000 басейна ще бъде допълнен от редица санитарни консумативи, изчислени в десетки хиляди.

„Бихме искали да предоставим запас за цялостно обслужване на купувачи и партньори, така че в края на миналата година започнахме физически да разширяваме капацитета си“, каза Виктор Монок, ръководител на складирането в Wellis, в неотдавнашното изявление на фирмата.

Въпреки че в случая с хидромасажни вани и басейни имаме работа със сезонни продукти, производството трябва да продължи през цялата година. За да се осигури пълното, ориентирано към купувача обслужване на пиковия сезон между май и септември, всички месеци от годината трябва да бъдат посветени на производството, да не говорим за осигуряването на годишна заетост на 500-те служители на компанията.

„Складовете обикновено са необходимо зло за производствените фирми, тъй като освен че осигуряват печеливша дейност, те трябва да осигурят и подходящо съхранение на суровини и готови продукти. Настоящият запас, както и предвидимият растеж ни накараха да изберем инвестицията. Нашите планове включват също така да отделим част от допълнителния капацитет за складиране на наети складове в бъдеще. “ добави Виктор Монок.