Често задавани въпроси

Отговор 1

Предимствата на сауната:
Високата температура в сауните и получената пара предизвикват повишено изпотяване чрез разширяване на порите на кожата. Различни токсини и други отлагания напускат тялото през порите чрез изпотяване.
Потребителите на сауна често се чувстват освежени и изпитват подобрения в здравето. Тялото ви провежда детоксикация чрез изпотяване, без да натоварвате мускулите и тялото си, а общото ви благосъстояние значително се подобрява.
Горещата пара засилва кръвообращението във всяка част на тялото, включително мускулите и ставите. В резултат на това се подобрява снабдяването с кислород, което е от съществено значение за регенерацията на клетките и образуването на нови клетки.
Мнозина смятат сауните за по-ефективен метод за отслабване от спорта. Факт е, че сауните имат положителен ефект върху метаболизма – ускорява го и повишава неговата ефективност, което може да доведе до загуба на тегло. Прекарването на 15-20 минути в сауна е равно на едночасова бърза разходка или на по-лека тренировка.
Редовната употреба на сауна може да ви помогне да освободите напрежението. Хората със затруднения в съня (например безсъние) са особени любители на използването на сауни, защото това насърчава дълбок и релаксиращ сън.
Тъй като топлината в сауна подобрява циркулацията, това също може да насърчи релаксация и да подобри чувството за благополучие.
Увеличеното кръвообращение може да помогне за намаляване на болезнеността на мускулите, подобряване на движението на ставите и облекчаване на артрит болката.

Load More